اینترنت ماهواره ای استارلینک سرویس اینترنتی است که ایلان ماسک، مالک شرکت هوافضای اسپیس ایکس قصد دارد آن را تا جای ممکن در اختیار تمام جمعیت جهان قرار دهد.

واژه «استارلینک» (Starlink) در حقیقت هم نام بخشی از اسپیس ایکس و هم نام شبکه فضایی اسپیس ایکس متشکل از ماهواره‌های مداری این شبکه را می‌توان یک صورت فلکی ساختگی در نظر گرفت, که روند ایجاد آن در سال ۲۰۱۵ آغاز و در سال ۲۰۱۸ نمونه‌های اولیه ماهواره‌‌هایی که قرار بود در این شبکه استفاده شوند، ساخته شد.

در حال حاضر تعداد ماهواره‌های استارلینک به بیش از ۲۰۰۰ ماهواره رسیده است. تاکنون بیش از ۱۰ هزار نفر برای استفاده از این سرویس اینترنت درخواست داده‌اند. درحالی‌که پیش‌فروش اینترنت ماهواره ای استارلینک همچنان ادامه دارد، اسپیس ایکس نسل دوم دیش اینترنت ماهواره‌ای خود را نیز عرضه کرده و حتی ممکن است استفاده از اینترنت ماهواره‌ای خود را برای مسافران هواپیماهای مسافربری نیز امکان‌پذیر کند.

 ایلان ماسک اعلام کرد که اینترنت استارلینک در آینده در تمام نقاط جهان به‌جز قطب شمال و قطب جنوب در دسترس خواهد بود؛ البته این سرویس اینترنت تنها در مناطقی قابل‌استفاده است که در آن‌ها منع قانونی وجود نداشته باشد، اجرای آزمایشی اینترنت ماهواره ای ایلان ماسک از ماه اکتبر سال میلادی جاری به‌پایان می‌رسد و پس از آن به‌صورت رسمی عملیاتی می‌شود.

استارلینک هم قصد دارد مانند چند شرکت دیگر ازجمله «هیوزنت (HughesNet) و ویانت (Vianet) اینترنت ماهواره‌ای را برای بخش خانگی نیز ارائه دهند؛ مخصوصاً در مناطق روستایی و سایر مناطق جهان که از اینترنت پرسرعت دارای پهنای باند بالا محروم هستند. اینترنت ماهواره‌ای محدودیت سایر روش‌های ارائه سرویس اینترنت را ندارد و می‌تواند به‌راحتی برای ارائه اینترنت پرسرعت به مناطقی که به اینترنت پایدار دسترسی ندارند یا کاملاً از آن محروم هستند، استفاده شود. 

این سرویس اینترنت امکان استفاده از اینترنت پرسرعت با پهنای باند بالا بدون نیاز به خط تلفن را فراهم می‌کند. برای دریافت اینترنت ماهواره‌ای تنها باید از ترمینال گیرنده امواج ماهواره‌ها و مودم مخصوص اینترنت ماهواره‌ای استفاده کنید.

سرعت این سرویس بسته به مناطق مختلف تحت پوشش زمان‌های مختلف بین ۵۰ تا ۱۵۰ مگابیت در ثانیه و پینگ آن ۲۰ تا ۴۰ میلی‌ثانیه است. هزینه خرید تجهیزات لازم برای استفاده از این سرویس ۴۹۹ دلار و هزینه اشتراک ماهیانه آن ۹۹ دلار است.

این سرویس اینترنت ماهواره‌ای هنوز در مرحله اجرای آزمایشی است ؛ اما کاربرانی که در حال استفاده از این سرویس هستند، از عملکرد آن راضی هستند و تنها چند مورد معدود در مورد اختلال در سرویس‌دهی یا قطع کامل سرویس گزارش شده است.