کمبود جهانی کابلهای فیبر نوری باعث افزایش قیمت این تجهیزات، تاخیر در تکمیل پروژهها و به خطر افتادن برنامههای آیندهنگرانه شرکتها و کشورها برای راهاندازی زیرساختهای ارتباطی مدرن شده است. بررسیها نشان میدهند که اروپا، هند و چین بیشتر آسیب را از این کمبود دیدهاند و قیمت فیبر نوری از ماه مارچ 2021 تاکنون حداکثر 70 درصد افزایش پیدا کرده است.
شرکتهایی مثل آمازون، گوگل، مایکروسافت و متا با روشهایی مثل کار گذاشتن شبکههای فیبر جهانی در زیر اقیانوسها در حال توسعه امپراتوری دیتاسنترهای خود هستند تا بتوانند پاسخگوی نیاز روزافزون کاربران باشند. در عین حال، دولتها هم برای ارائه اینترنت فوق سریع و شبکه 5G هدفگذاری کردهاند و این پروژهها به کارگذاری مقدار زیادی کابل فیبر نوری در زیر زمین نیاز دارند.
تخمینهای افزایش 8.1 درصدی مصرف کابل در نیمه اول سال نسبت به بازه زمانی مشابه پارسال است. از سوی دیگر، افزایش قیمت برخی از قطعات اساسی که در فناوریهای فیبر اپتیکال استفاده میشوند، بر این کمبود دامن زده است. دنیا در حال حاضر با کمبود هلیوم روبرو است که یکی از اجزای مهم در تولید شیشه فیبر نوری است. تعطیلی کارخانههای مربوطه در آمریکا و روسیه باعث شده قیمت این ماده در دو سال اخیر 135 درصد افزایش یابد. از طرف دیگر، قیمت سیلیکون تتراکلرید که جزء کلیدی بعدی در تولید فیبر است، حدود 50 درصد افزایش پیدا کرده است.
همین مسائل باعث شده زمان انجام پروژههایی که به فیبر نوری نیاز دارند گاهاً از 20 هفته به حدود یک سال افزایش یابد. از طرفی، با توجه به افزایش هزینهها، این تردید به وجود آمده که آیا کشورها میتوانند به اهداف تعیین شده برای ارتقای زیرساختهای خود برسند یا این برنامهها فعلا به حالت تعلیق در میآید.
دیدگاه خود را بنویسید