در این مقاله به بررسی کامل انواع زیرساخت IT خواهیم پرداخت، همراه گروه فناوری ارتباطات پندار بیستون باشید.
- زیرساخت سنتی Traditional
اگر در سازمان یا شرکت خود زیرساخت اختصاصی یا همان دیتاسنتر دارید پس هنوز در حال استفاده از زیرساخت سنتی (Traditional) هستید.
زیرساخت سنتی IT شامل سه بخش شبکه، سرور و ذخیره ساز است که مستقل از یکدیگر عمل میکنند و هرکدام تجهیزات و نیروی متخصص مخصوص به خود را نیاز دارند. به همین خاطر نصب و راه اندازی، نگهداری و پشتیبانی زیرساخت سنتی پیچیده و پرهزینه است. ارتقاء و توسعه چنین زیرساختی هم هزینه و زمان بسیار زیادی نیاز دارد.
- زیرساخت همگرا Converged
با توجه به اتلاف هزینه و زمان در زیرساخت سنتی شرکتهای بزرگ تولید کننده سخت افزار مانند IBM و CISCO اقدام به ساخت و ارائه یک دستگاه کردند که در آن هرسه بخش شبکه، سرور و ذخیره ساز با هم ادغام شده بودند. در این روش مشکل خرید سخت افزار مختلف حل شده بود و تنها یک دستگاه خریداری میشد ولی مشکل اصلی که عملکرد مستقل سه بخش زیرساخت است، هنوز حل نشده بود در این روش هم نیاز به رابطهای کاربری مختلف برای ارتباط با بخش شبکه یا استوریج داشتند و هنوز هم حضور کارشناس مربوط به بخشهای مختلف در سازمان ضروری بود.
مزایای زیرساخت همگرا Converged
کاهش هزینه خرید سخت افزار
کاهش هزینه نگهداری و مدیریت زیرساخت IT
مدیریت سادهتر سخت افزار
عیبیابی سریعتر و کم هزینهتر
توسعه و ارتقاپذیری کم هزینه
- زیرساخت Hyper Converged
در این فناوری مشکل اتلاف زمان و انرژی رفع شده است. و تمامی منابع پردازشی، ذخیره سازی و شبکهای که برای زیرساخت IT سازمان نیاز است یکجا و بایک کلیک در دسترس هستند.
برای راه اندازی زیرساخت فراهمگرا حداقل دو سرور استاندارد X86 با پردازنده قدرتمند که تمام VM ها و Workload ها را اجرا کنند و هاردهای نصب شده بر روی آن ها، نیاز است. این دو سرور باید با استفاده از یک ارتباط قوی و امن در اینترنت یا شبکه داخلی پرسرعت فیبرنوری به هم متصل باشند. سرور X86 توسط الگوریتمهای هوشمند مدیریت میشود و جایگزین دستگاههای سخت افزاری مختلف شبکه است.
- زیرساخت Composable
جدیدترین زیرساخت توسط شرکت HPE به نام زیرساخت درهم آمیخته شناور یا همان زیرساخت Composable ارائه شده است. در این زیرساخت تمام منابع مانند storage، compute، fabricهای موجود در قالب زیرساختی یکپارچه به کاربر ارائه میشود. از مزایای زیرساخت Composable مدیریت ساده و هزینه کم، مقیاسپذیری بالا و پشتیبانی قدرتمند از تمام سرویسها را میتوان نام برد.
از قدرتمندترین تجهیزات زیرساخت Composable میتوان به HPE Synergy اشاره کرد که تمام تجهیزات محاسبات(سرورها)، ذخیره سازی و شبکه را توسط نرم افزار OneView به صورت خودکار و با سرعت قابل توجهی شناسایی و تمام این موارد را در قالب یک استخر شناور از تمام منابع، بوسیله یک API یکپارچه در اختیار کاربران قرار میدهد تا در کمترین زمان منابع لازم برای اجرای اپلیکیشنها و ارائه سرویسهای مورد نیاز کسب و کار را فراهم سازد.
- زیرساخت مبتنی بر Cloud
زیرساختی که در آن Source نرم افزارها، دادههای آنها و پردازش مربوط به دادههای نرم افزار به یک فضای خارج از سازمان منتقل میشود. مهمترین تفاوت این زیرساخت با سایر زیرساختها حذف دستگاههای فیزیکی است یعنی اطلاعات سازمان به جای ذخیرهسازی در یک دیسک فیزیکی روی یک شبکه جهانی از مراکز دادههای امن نگهداری میشود که بدون محدودیت مکانی و زمانی حتی با تلفن همراه هم برای کاربر در دسترس است.
میزبانی اطلاعات و دادهها در یک فضای خارجی سبب افزایش قدرت پردازش خواهد شد. اشتراکگذاری اطلاعات و همکاری بیشتر افراد هم با رایانش ابری فراهم میشود.
SDS و SDN چیست؟
SDS مخفف Software Defined Storage است، معماری ذخیره سازی مبتنی بر نرم افزار است که از پروتکلهای باز مانند Open Flow برای کنترل نرم افزار در لبه شبکه استفاده میکند، این روش جدا کننده هوش شبکه از سخت افزار
است به همین خاطر اپراتورها بدون در نظر گرفتن فناوری زمینه شبکه، کل شبکه را به طور مداوم و جامع مدیریت میکنند.
SDN مخفف Software Defined Network است. در روش SDN کنترل جریان از سطح سخت افزاری در گرههای شبکه خارج شده و به صورت متمرکز و مستقل توسط یک کنترلر برعهده گرفته میشود. سوییچهای SDN توسط یک سیستمعامل شبکه مدیریت میشوند که اطلاعات را توسط API ها جمع آوری میکند و به وسیله آنها لایه دیتا را ایجاد میکند. سپس یک مدل از توپولوژی شبکه را در اختیار کنترلر SDN قرار میدهد. بنابراین کنترلر میتواند از تمامی اطلاعات شبکه به منظور بهینه سازی جریان و تامین نیازهای کاربر استفاده کند. به عنوان مثال میتوان پهنای باند شبکه را به صورت پویا به لایه دیتا اختصاص داد.
در صورت وجود سوال در مورد این مقاله لطفاً از طریق دیدگاه های همین بخش با ما در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید