Smart array ها
کنترل کننده آرایه هوشمند قطعه ای است که قابلیت درایوهای دیسک فیزیکی را مدیریت می کند و آنها را به عنوان یک واحد به کامپیوتر ارائه می دهد. شرکت HP اولین شرکت پیشرو در زمینه معرفی RAID در سیستمهای شبکه سرورها میباشد. امروزه RAID یک تکنولوژی استاندارد برای ذخیره سازی تحت وب و آنلاین میباشد.
در اکثر مواقع برای پیاده سازی RAID از Smart Array استفاده می شود تا جایی که گاهی به عنوان کنترلر RAID شناخته می شود. همچنین امکان استفاده به عنوان حافظه دیسک Cache فراهم می آورد. همچنین Disk Array Controller با نام کوتاه شده کنترلر دیسک نیز نامیده می شود در صورتی که اشتباه است و این دو نباید با هم اشتباه گرفته شوند.
ریدکنترلر یک کارت یا تراشه است که بین سیستم عامل و درایوهای ذخیره سازی، که معمولا بصورت سخت افزار می باشد، قرار گرفته است.
نکته مهم این که دیتا بین سرور و استوریج خارجی و بین مدلهای مختلف HPE Smart Array Controller بدون وقفه در سیستم منتقل میشود.
رید کنترلر دارای پردازنده، Cache و درایو است تا بتواند بهترین کارایی را در RAID فراهم کند.
کنترلرهای کنونی از پردازنده RAID-on-Chip یا RoC تعبیه شده با فرکانس 600 MHZ را استفاده میکنند
شامل cache, io controller, disk
Smart array ها فرمان به disk میدهد و پاسخ میدهد.
زمان فرمان و پاسخ latenacy
مدت زمانی است که یک درخواست از مبدا برای مقصد ارسال شده و سپس جواب درخواست به مبدا بازمیگردد. با توجه به تعریف latency، هرچه مقدار این پارامتر به صفر نزدیکتر باشد، عملکرد شبکه بهتر ارزیابی میشود.
bandwidth
هر لینک، چه میزان ترافیک را میتواند از خود عبور دهد.
حجم بین آنها throughput
میزان دادهای است که در واحد ثانیه میتواند ارسال شود.
واحد اندازه گیری performance بر حسبIOPS
IOPS چیست؟
Input/output Operations per Second به معنای تعداد ورودی و خروجی داده در هر ثانیه که بهصورت مخفف IOPS در صنعت IT کاربر دارد، در حقیقت IOPS میزان خواندن و نوشتن اطلاعات در فضای محصولات ذخیرهساز را مشخص میکند و بهطورکلی IOPS برای اندازهگیری نوشتن تصادفی و متوالی و خواندن تصادفی و متوالی کاربرد دارد
Smart array ها با زبان مشترک disk ها با پروتکل SAS, SATA, NVME کار میکند.
نحوه نام گذاری مدل های بعد از نسل 10
برای مثال P408 i-p
Smart array در سرور G10 دارای سه مدل می باشند :
کارکتر اول سری E، S و P:
(Software Raid) S
رید نرم افزاری مانند کنترلر S100i که در نسل 10 جایگزین کنترلر B140i شده است و مانند آن فقط با بایوس UEFI قابل استفاده میباشد. سری sپروتکل sata روی ساپورت میکند و onboard هستند
این کنترلر 6Gb/s فقط از درایوهای SATA پشتیبانی میکند و یک رید کنترلر نرم افزاری است.
E(Essential )
کنترلرهای که جایگزین کنترلرهای سری H شدهاند. تمام این کنترلرهای RAID از نوع 12Gb/s SAS و 6Gb/s SATA هستند. در واقع نوعی کنترلر سخت افزاری در حالت Mixed است که کش ندارد و فقط رید 0 و 1 و 5 و 10 را پشتیبانی میکنند. Mixed Mode یعنی روی یک کنترلر میتوانید همزمان هم حالت HBA accessed physical drives و هم حالت RAID protected logical drives را داشته باشید. در نسل قبلی فقط میشد در یک مود کار کرد. همچنین این کنترلرها میتوانند یا در مود UEFI یا Legacy کار کنند.
سری e مانند e208i-a پروتکل sas و Sata رو ساپورت میکند
ولی از تکنولوژی smartcache را ساپورت نمیکند
P: Performance
این کنترلرها تغییری نکرده و مانند نسل قبل، Mixed Mode هستند. در این میان مدل Pدارای performance و قیمت بالا تر ی می باشد.همچنین Smartcache و advance engryption رو ساپورت میکند
کارکتر دوم سری کنترلر:
عدد اول در کنترلر تغییری نکرده است و همچنان 1 و 2 و 4 و 8 است.
این اعداد نشانگر رده کنترلر هستند که از رده پایین شروع میشود و هر چه رید کنترلر، سطح بالاتر و کارایی بیشتری داشته باشد عدد برزگتری است. مثلا عدد 4 و 8 یعنی کش بیشتری دارد و عدد 1 یعنی روی سرور است و کش ندارد.
کارکتر سوم تعداد SAS Pane ها:
این دو عدد یعنی رید کنترلر چه تعداد SAS Lane دارد و دارای 4 حالت 00، 04، 08 و 16 است. مثلا هیچ SAS Lane ای در کنترلر S100i وجود ندارد و این کنترلر میتواند صرفاً از 14 درایو SATA پشتیبانی کند.
=-=-=
کارکتر چهارم نوع پورت:
i: پورت Internal
e: پورت External
ie: هم پورت Internal و همپورت External
کارکتر پنجم مشخص کننده شکل کنترلر:
a :به معنی Adaptive RAID on Chip به اختصار AROC است. کارت کنترلر، اسلات کنترلر ذخیره سازی خاصی را اشغال میکند و اسلات PCIe استفاده نمیکند.
b :به معنی Blade، یعنی کارت کنترلر برای بلید های سری C7000 است.
c:نشانگر Synergy یعنی مناسب HPE Synergy Compute Nodes است.
m :نشانگر Mezzanine یعنی روی کاربردهای مختلفی قابل استفاده است، مانند Synergy و Blades و استوریج هایی مثل MSA.
:p به معنی PCIe یعنی کارت کنترلری برای HPE rack و سرورهای ایستاده که روی اسلات PCIe نصب میشود.
برخی کنترلرهای AROC دارای گزینه کنترلر LH هستند. این کنترلرها فقط روی سرورهای DL360 و DL560 استفاده میشود آن هم وقتی بخواهید دو کارت گرافیک روی آنها نصب کنید.
کارکتر ششم:
نشان دهنده چیپست است. SR چیپستی است که در نسل قبل نیز از آن استفاده میشد و MR چیپست MegaRaid است. این چیپست فقط در سری های P8xx وجود دارد.
تکنولوژی hp smartcache
راهکاری مبنی بر کنترلر است. در این تکنولوژی اچ پی، دادههای اصلی بر روی HDD ذخیره میشود و از یک دستگاه با نرخ تاخیر کم مانند SSD برای ذخیره Hot Data دادههایی با دسترسی زیاد استفاده میشود. در واقع با این کار از سرعت بالای هاردهای SSD و فضای ذخیرهسازی HDD برای بهبود عملکرد ذخیرهسازی استفاده میشود.
تکنولوژی hp smartcache در واقع دادهای که برای ذخیرهسازی است را مانیتور میکند و تصمیم میگیرد داده، روی SSD کش شود و یا کلا Cache نشود. با این کار، کارایی اپلیکیشنها با استفاده از فرآیند Cache کردن دادههای Hot Data، تا ۴ برابر افزایش مییابد.
hpe smart cache در HPE Smart Array Controller قابل استفاده است و در پرولیانت سرورهای نسل ۸، ۹ و ۱۰ که دارای کنترلرهای سری P و ماژول FBWC با ظرفیت ۱ گیگابایت یا بیشتر هستند، قرار داده شده است و باعث بهبود بهرهوری عملیاتی میشود.
چند نکته
با تکنولوژی hp smartcache میتوان به cache کنترلر یک ssd اضافه کرد
با تکنولوژی Advance encryption می توان از controller به disk داده ها را رمزگذاری کرد
سری p
تفاوت P408 و P810 در چیست ؟
این دو کنترلر اولی licence smartcacche بصورت optional است وباید خریداری شود
ولی در دومی embedded است ونیازی به خرید نیست .
سری کنترلر های دیگری وجود دارد که smart array نیستند مانند Sas HBA H241 کنترلر هایی که sas , sata را ساپورت میکند Cacheندارند برای مواقعی که نیاز به پورت external به ذخیره ساز وصل کنیم (DAS) Performance پایینی دارد و smart cache licence روی آن کار نمیکند برای زمانی که tape drive external داریم با کابل sas میتوان از این کنترلر استفاده کرد
دیدگاه خود را بنویسید