سرور چیست ؟


سرور در فارسی به معنی سرویس دهنده ذکر شده است. در پاسخ سوال server به چه معناست باید گفت، کامپیوتری همیشه روشن و قدرتمند است که کاربران در زمان‌های متفاوت، از آن انتظار پاسخ به درخواست‌های خود را دارند. 

منابع سخت افزاری سرور چیست ؟

با توجه به اینکه حالا میتوانید به راحتی پاسخی برای سوال سرور یعنی چه داشته باشید، بد نیست از مبحث دیگری یاد کنیم که به چیستی منابع سخت افزاری یک سرور اشاره میکند. سوال اصلی این است که منابع سخت افزاری سرور و تنظیمات سرور چیست و چگونه انجام می شود؟


سرور از قطعات سخت‌افزاری خاصی تشکیل شده ‌است که بالاترین پردازش و عملکرد از آنها انتظار می‌رود. عموما سرورها از پردازنده‌ای قدرتمند با چندین عدد هسته فیزیکی و مجازی، RAM بالا و هارد‌دیسک با فضای ذخیره‌سازی چند ترابایتی، تشکیل می‌شوند.

با توجه به این میزان قدرت و عملکرد، سرور می‌بایست در فضایی نگهداری شود که بدون هیچ‌گونه اختلال و قطعی به صورت ۲۴ ساعته روشن و به اینترنت وصل باشد. کاربرد سرور با توجه به این ساختار و پاسخگویی به درخواست‌های متعدد کاربران، معنا می‌یابد.



سی پی یو CPU چیست؟

اصطلاح Central Processing Uniدر واقع واحد پردازشگر مرکزی کامپیوتر یا سرور است. کامپیوترها یا ابزارهایی که نیاز به انجام امور محاسباتی دارند، بدون CPU قادر به انجام هیچ کاری نیستند، CPU اطلاعات را از حافظه دریافت کرده، سپس الگورتیم‌های مختلف مانند ضرب و جمع یا عملیات‌های منطقی مانند and یا or یا not را روی آن‌ها اعمال کرده و در نهایت خروجی را تحویل می‌دهد. تمام عملیات منطقی و ریاضی سی پی یو توسط واحد محاسبه و منطق یعنی (Arithmetic Logic Unit)ALU انجام می‌شود .


CPU کامپیوتر در کجا قرار دارد؟


مادربورد کامپیوتر جایی است که یا قطعات کامپیوتر مانند CPU، هیت سینک، رم روی آن قرار می‌گیرند و یا پورت هایی دارد که دیگر قطعات کامپیوتر مانند هارد و منبع تغذیه به آن وصل می‌شوند. 



سی پی یو CPU چگونه کار می کند؟


مهمترین قسمت در کامپیوتر ها و سیستم های پردازشی، عبارت است از اجرای برنامه ها و دستورالعمل هاست و همچنین  هماهنگی کامل با دیگر اجزای کامپیوتر است. سی پی یو اطلاعات را از رم می‌خواند یا در واقع واکشی Fetch می‌کند، سپس روی آن کار Decode یا رمزگشایی را انجام می‌دهد و در نهایت آن را اجرا و Execute می‌کند و روانه خروجی می‌کند. 




سی پی یو باس چیست؟



پردازنده یا CPU برای اینکه بتواند با اجزای بیرون از خودش مثل رم و ، ارتباط برقرار کند باید از باس یا گذرگاه استفاده کند تا بتواند اطلاعات را ارسال و دریافت کند. به طور کلی باس برای برقراری ارتباط اجزا و سخت افزارها با مادربورد کاربرد دارد.


هسته سی پی یو چیست؟

Core یا هسته سی پی یو، پردازنده کوچکتری که در داخل پردازنده اصلی قرار دارد و به طور مستقل پردازنده کاملی است. برای مثال در سی پی یو دو هسته ای دو ریزپردازنده دارید که امکان اجرای عملیات همزمان را مهیا می‌کند



کلاک سی پی یو چیست؟

 سرعت کلاک  یا Clockspeed یا فرکانس پردازنده یا سرعت پردازنده همگی به یک مفهوم اشاره دارند که بیانگر سرعتی است که چیپ کار می‌کند و تعداد سیکل‌هایی است که CPU در هر ثانیه انجام می‌دهد. واحد اندازه گیری سرعت سی پی یو گیگاهرتز (GHz) است. برای مثال  پردازنده ای با سرعت ۲ گیگاهرتز می‌تواند در هر ثانیه ۲ میلیارد کلاک یا سیکل کاری را تمام کند. هر چه سرعت کلاک بیشتر باشد، سی پی یو سریع‌تر است. اغلب CPU های مدرن می‌توانند سرعت کلاکشان را بر اساس دمای CPU و Task هایی که انجام می‌دهند، بالا و پایین کنند. سرعت Base به سرعت  حداقل و سرعت Turbo به سرعت حداکثراشاره میکند.

در حال حاضر دو شرکت بزرگ اینتل و AMD بزرگترین تولیدکنندگان سی پی یو در دنیا هستند که رقابت تنگاتنگی با هم دارند.


حافظه Cache

 یک حافظه خاص است که توسط CPU یا Central Processing Unit کامپیوتر شما برای کاهش زمان دستیابی به داده ها و همچنین کاهش سرعت دسترسی به حافظه RAM سیستم ایجاد شده است. حافظه Cache معمولا ظرفیت کمتر و سرعت بیشتری نسبت به سایر حافظه های مورد استفاده در کامپیوتر دارد و داده هایی که بیشترین میزان و تعداد دسترسی به آنها زیاد است در این حافظه قرار می گیرند.

زمانیکه یک درخواست خواندن از حافظه توسط پردازنده صادر می شود ، ابتدا محتویات حافظه Cache سیستم بررسی می شود که آیا داده مورد نظر در این حافظه قرار دارد یا خیر ؟ اگر داده مورد نظر در Cache سیستم وجود داشته باشد دیگر نیازی به دسترسی به حافظه RAM سیستم وجود ندارد که در این حالت سرعت انجام فرآیند ما نیز بیشتر خواهد شد.حافظه Cache ای که برای نگهداری داده ها استفاده می شود از یک ساختار سلسله مراتبی یا موروثی تبعیت می کند که در واقع بصورت لایه بندی شده داده ها را در حافظه های Cache نگهداری می کند ، بعضا به این ساختار Multilevel Cache نیز گفته می شود .



اصطلاح L1 یا Cache Level 1  یا، L2 یا Cache Level 2 و در نهایت L3 یا Cache Level 3 در حال حاضر Cache هایی هستند که در این سلسله مراتب وجود دارند.

در واقع L1 بالاترین سطح در این سلسله مراتب را دارد و نزدیکترین Cache به CPU محسوب می شود و در واقع اولین حافظه Cache ای است که بررسی می شود, L2 در خط بعدی قرار دارد و دومین حافظه نزدیک به CPU محسوب می شود و در واقع حافظه میانه کش سیستم است ، L3 نزدیکترین Cache به RAM سیستم است و از دو حافظه Cache ای که وجود دارد ظرفیت بیشتر و سرعت کمتری دارد. همه حافظه های کش L1 و L2 و L3 دارای سرعت ، محل ، ظرفیت و هزینه های متفاوتی هستند.

در صورت وجود سوال در مورد این مقاله لطفاً از طریق دیدگاه های همین بخش با ما در ارتباط باشید.